čtvrtek 22. května 2008

Jak získat 1 měsíc v roce navíc

Možná jste v situaci, kdy máte pocit, že by vaše kariéra nebo váš život potřeboval popostrčit trochu dál. Potřebovali by jste se měli věnovat angličtině nebo si přečíst něco potřebného pro váš osobní rozvoj, ale pro samou práci na to nemáte čas. Při správném řízení času a fungování podle priorit by něco takového nemělo nastat, ale když už - je zde jeden "trik", který snadno zafunguje u 80% populace. 

Rada je to až úsměvně prostá, ale když se jí budete řídit, získáte opravdu na to, co potřebujete, jeden celý pracovní měsíc ročně navíc . Takže o co jde?  Je to jednoduché: Dívejte se denně o 1 hodinu méně na televizi.
Říkáte si asi -  hloupost ...  Tak počítejme. Většina lidí u nás tráví většinu večerů u televize, v průměru řekněme 2-3 hodiny, celkem třeba 300 dnů v roce (odečítáme dovolenou a večerny někde ve společnosti). Pokud se to týká i vás a o hodinu ten čas u TV omezíte, získáte za rok 300 hodin, a to je 300/8 = 37,5 pracovních dnů navíc!

Tento trik pochází z knížky Pravidla úpěchu (v originále The Success Principles: How to Get from Where You Are to Where You Want to Be) od Jacka Canfielda. 

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Misto televize si mohu dosadit i neco jineho, ne? :-) Internet napriklad...

Osobne treba na televizi "nenakoukam" hodinu ani treba za tyden...

Btw, fajn blog :-).

Anonymní řekl(a)...

Mám stejný názor jako nosi. Na televizi se vůbec nedívám. Snad ani hodinu týdně.
A když přece jenom, pustím si ji a pracuji při ní.
Jinak se mi blog se mi taky moc líbí.

Good Luck