neděle 15. června 2008

Nehledejte výmluvy

Kdo nechce, hledá důvod, kdo chce, hledá způsob.

Tato věta by zasloužila vytesat do kamene. Je v ní obsažen základ toho, proč jsou někteří lidé úspěšní a jiní ne. Zkuste pozorovat lidi kolem sebe a rozdíl v jejich chování. U těch neúspěšných zjistíte jednu vlastnost, která úspěšným "chybí". Hledají výmluvy, proč se jim nedaří. Nepřiznají, že problém je u nich a nesnaží se najít jeho řešení. S problémy se setkává každý z nás, ale úspěšný je ten, kdo místo, aby nad nimi skuhral, hledá jejich řešení.
Pokud se o něco snažíte, nějaké překážky se určitě vyskytnou. Patří k věci a musíte s nimi počítat. Můžete se na ně dokonce dívat pozitivně - jsou součástí cesty a to, že je překonáte, vás s jistotou posouvá dopředu. Navíc se něco naučíte a posílí to vaše sebevědomí. Vzdát to je hrozně snadné, každý problém na cestě vám nabízí pohodlnou výmluvu, proč nebylo možno uspět. Úspěšný je ten, kdo odolá.
Nehledejte výmluvy nebo omluvy vašich neúspěchů. A hlavně, dávejte si pozor na výmluvy a omluvy, kteté se vám nabízí. Místo toho vždy hledejte řešení.
Nevymlouvejte se ostatním, ale ani sami sobě. O cokoliv se snažíte, mějte na paměti: Nehledejte důvod, proč to nejde, hledejte způsob, jak to udělat.

Žádné komentáře: