pátek 1. srpna 2008

Getting Things Done II. - Kontejnery

Záležitosti k vyřešení jsou v rámci metodiky timemenagementu GTD "na vstupu"
shromažďovány v tzv. kontejnerech. Záležitosti (dle typu kontejneru třeba úkoly, předměty, nápady, emaily ...) jsou v kontejnerech uchovány do jejich zpracování, tj. do rozhodnutí, jak s nimi bude dále naloženo.
Kontejnerem může je tedy třeba přihrádka "K vyřízení" na vašem pracovním stole, kam vy i vaši spolupracovníci ukládáte papíry k vyřízení nebo ke schválení, došlu poštu apod.
Kontejnerem je složka "Doručená pošta" (Inbox) ve vašem poštovním programu, stejně jako diktafon, kam si zaznamenáváte nápady, schránka hlasové pošty nebo poznámkový blok (v modernější variantě PDA nebo Smartphone), kam si značíte úkoly k vyřízení...
Důležité je kontejnery pravidelně vyprazdňovat a obsah zpracovávat - o tom někdy příště. Já osobně zpracovávám kontejnery (s vyjímkou email Inboxu) ráno jako první věc po příchodu do práce (sice je to trochu v rozporu s pravidlem vyřídit nejdůležitější úkol dne jako první, ale nezabere to více než 10 minut a mám lepší pocit jistoty, že nikde nečeká něco důležitého, co bych opomenul) a jinak vždy, když mám vhodnou "volnou chvíli". A co vy?

Žádné komentáře: